Jan Debeurme - Wie ben ik

Triptiek

Triptiek

Ik ben geboren in 1957 in Elisabethstad in de toenmalige kolonie Belgisch-Kongo als derde kind in een gezin van vijf. In 1960, net voor de onafhankelijkheidsonlusten in de kolonie, kom ik voor de eerste maal naar België. Ik verbleef toen ongeveer 4 maanden in België waarna de familie terug keerde naar het nieuwe Kongo. Mijn jeugd heb ik verder in Afrika doorgebracht.

Op mijn 17° (in 1974) keerde ik definitief terug naar België waar ik eerst nog mijn middelbare studies heb afgewerkt. Na een poging gedaan te hebben om informaticus te worden (welke studies ik niet voltooide, wegens 'oninteressant' of was het 'desinteresse', ben ik in 1977 mijn legerdienst gaan vervullen. Ik wou er zo snel mogelijk van af zijn en koos voor de verkorte dienst in Duitsland. Zo kwam ik voor 7 maanden in het Duitse Werl terecht.
Na deze legerdienst heb ik eerst enkele maanden een snackbar uitgebaat terwijl ik op zoek was naar een job. De eerste professionele werkervaring deed ik op als merchandiser voor een bekend tandpasta merk. Uiteindelijk ben ik in de uitgeverswereld terecht gekomen waar ik mijn loopbaan begin in de marketingafdeling van dat bedrijf. De jaren die daarop volgden groeide ik er verder door in de informatica (ondanks mijn eerdere negatieve ervaringen met informatica op school - maar dit was het begin van het PC tijdperk).
Ik ben getrouwd met Annemie. Samen hebben we twee kinderen, een dochter en een zoon. Deze zijn ondertussen oud genoeg en hebben het ouderlijke huis verlaten. Samen met mijn echtgenote Annemie woon ik in Leuven (Kessel-Lo) in de buurt van de Abdij van Vlierbeek.

Een aantal jaren geleden ben ik op zoek gegaan naar een creatieve hobby. Via enkele probeersels in het (houtskool)tekenen, het aquarel schilderen en het airbrushen leerde ik, eind 2013, Martin Oluwadrian kennen die mij uiteindelijk geïnitieerd heeft in het acryl schilderen.

Deze schilders activiteit roept blijkbaar jeugdherinneringen op en brengt mij regelmatig terug naar mijn Afrikaanse roots. Veel van mijn schilderijen vertonen namelijk heel wat Afrikaanse invloeden. Daarnaast schilder ik vooral abstracte werken en af en toe eens een landschap (al dan niet abstract).

Wanneer de vrije tijd het toelaat (ik werk nog steeds full-time) durf ik mij al eens aan een beeldhouwwerkje te wagen.


Dolfijnen
Tabacongo
Tijger


Wens je contact op te nemen met mij stuur mij dan gerust een mailtje via jan@debeurme.be.